El PSOE ha fet pública, a petició de diversos mitjans i pràcticament fora de termini, la llista d’experts que  vol citar al Congrés per participar en la Comissió Territorial que podria ser un primer pas per a la reforma constitucional, tot i que el partit de Pedro Sánchez s’ha quedat pràcticament sol demanant un encaix per a Catalunya després que ERC, PDeCAT, Podemos i PNB hagin renunciat a fer-ho.

Entre els noms inclosos hi figuren constitucionalistes, filòsofs, sociòlegs, politòlegs, economistes, historiadors, periodistes, opinadors, directors de diaris i membres del món cultural. Pel que fa als catalans relacionats, destaquen noms com el cantautor Joan Manuel Serrat, l’escriptor Javier Cercas, la cineasta Isabel Coixet, el periodista Jordi Évole i el tertulià Xavier Sardà.

També hi apareixen el líder de la UGT, Josep Maria Álvarez, els catedràtics Xavier Arbós, Teresa Freixes i Argelia Queralt, l’exministre Josep Borrell, l’economista Anton Costas i els periodistes Enric Juliana, Àngels Barceló i Enric Hernández.