La nova euroordre contra el president Carles Puigdemont dictada avui és "oportuna i justa". En aquests termes es pronuncien fonts de la Moncloa sobre la reactivació de l'ordre d'arrest i detenció activada aquest mateix dilluns pel jutge Pablo Llarena, després de fer-se pública la dura sentència contra els presos polítics per sedició i malversació, que s'enfroten a penes que van dels 9 als 13 anys de privació de llibertat.

"El govern, especialment la vicepresidenta, ha treballat intensament per facilitar la reactivació de l'Euroordre", subratllen des de l'executiu. En aquest sentit, afegeixen fonts de Moncloa: "Ha posat a disposició del jutge Llarena l'Advocacia de l'Estat i el ministeri fiscal. Principi d'igualtat: pel mateix motiu que uns han estat condemnats, d'altres estan escapats. L'euroordre té per objecte que siguin com més aviat millor davant de l'Estat de Dret".

Després de notificar la sentència de la causa del procés Llarena s'ha activat i ha demanat la detenció mitjançant una ordre europea i internacional de detenció i lliurament del president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont pels delictes de sedició i malversació de cabals públics, acordant la seva recerca i ingrés a la presó. El jutge instructor de la causa ha considerat plenament justificada la petició en aquest sentit que ha estat cursada per escrit per la Fiscalia