Entitats cristianes afirmen en un comunicat que “aquesta sentència és un seriós pas endarrere per a la resolució del conflicte polític que afecta a Catalunya i posa en perill la convivència i la democràcia”. També se sumen “a iniciatives cíviques i pacífiques que expressin un rebuig a aquesta decisió judicial”.

La sentència del Tribunal Suprem sobre els líders socials i polítics catalans respon a “una indeguda aplicació de les lleis penals a fets que no són ni poden ser considerats delictius, imposant penes d’una gran crueltat”, afegeix.

A més, es fa ressò de “vulneracions de les garanties processals comeses en el procediment, tal i com ha dictaminat el Grup de Treball sobre detencions arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides i han denunciat múltiples ONG nacionals i internacionals de drets humans”.

Expressen també “profunda preocupació i decepció perquè les reiterades crides al diàleg dels darrers anys no hagin donat cap fruit”, i que no s’hagi avançat “pel camí del diàleg” que han demanat reiteradament els bisbes catalans.

Les entitats “reclamem a totes les institucions i partits polítics que posin fre a la judicialització d’aquesta situació i s’iniciï de manera urgent i immediata un procés multilateral de diàleg polític que permeti avançar cap a una resolució justa, democràtica i duradora”.

Les entitats signants són Equips de la Pastoral Política i de la Comunicació, Escola Pia de Catalunya, Federació de Cristians de Catalunya, Fundació Educativa Cor de Maria, Fundació Educativa Dominiques de l’Anunciata del Pare Coll, Fundació Joan Maragall, Fundació Vedruna Catalunya Educació, Grup de Juristes Roda Ventura, Grup Sant Jordi, Justícia i Pau Catalunya, Lliga Mare de Déu de Montserrat i Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona.

Escola cristiana

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya també ha fet públic un comunicat on afirma “que la privació de llibertat farà molt difícil tancar ferides i assolir consensos que condueixin a la germanor, llibertat i pau que tots desitgem”.

La FECC demana que “de manera immediata s’iniciï un procés multilateral de diàleg polític i social que ens faciliti sortir d’aquest atzucac, faci recuperar l’estabilitat democràtica i institucional i condueixi a la concòrdia i a la pau social”.

També recorden que “volen continuar exercint la tasca formativa aspirant a proporcional la millor educació a les generacions que acollim en els nostres centres”.

Seguim en directe les reaccions a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O