Hi ha un tema tabú a la política espanyola: els tripijocs i corrupteles de Joan Carles I. Aquest cop, n'hem tingut una bona mostra al Senat. La Mesa de la cambra alta ha rebutjat les preguntes del senador de Compromís, Carles Mulet, al govern espanyol relatives a l'ús de fonts reservats per a pagar a les "amigues sexuals del rei emèrit". En canvi, la petició de compareixença de la vedette i examant Bárbara Rey a la comissió d'Interior continua viva. Però depèn de la seva Mesa, que molt probablement la bloquegi com ha passat amb tantes altres iniciatives que tenen a veure amb Joan Carles de Borbó. 

Després de les últimes informacions conegudes, el senador de Compromís havia registrat la petició de compareixença i també la següent pregunta al govern espanyol a respondre per escrit: “Davant les notícies que periòdicament apareixen i ara de nou han tornat a l’actualitat, sobre el possible ús de fons reservats de l’Estat pel llavors CESID o ara CNI, o altres organismes o persones en nom de l’Estat, per a suposadament fer callar les relacions de persones del món espectacle amb alts càrrecs de l’Estat, sol·licito ser informat dels pagaments suposadament realitzats, en quina data, la quantia d’aquests pagaments, en quins conceptes i a quines persones s’han pogut beneficiar d’aquests pagaments”.

Malgrat l’ambigüitat del redactat, ha estat vetada.  L’acord de la Mesa de la setmana passada estableix que “no s’admet a tràmit perquè el contingut és contrari a la regulació en matèria de secrets oficials”. D’aquesta manera se li ha comunicat al senador Carles Mulet, que tindrà la possibilitat de sol·licitar la seva reconsideració. Però aquest recurs depèn de la mateixa Mesa que ha vetat la pregunta.

Des de Compromís han denunciat aquest dilluns com "aquesta mena de preguntes s'han vingut vetant de forma reiterada per part de la Mesa del Senat, fet que impedeix que arribin" al govern espanyol. "Ens continuem regint amb normes de la dictadura, per amagar aquesta mena de despeses", ha criticat Mulet en referència a la llei de secrets oficials del 1968, que encara no s'ha pogut reformar malgrat les promeses del Govern. I ha reblat: "Després ens venen amb l'excusa que per a aquesta mena d'assumptes hi ha una comissió de Secrets Oficials al Congrés, comissió que no està formada per tots els partits polítics amb representació a les Corts Generals, que no sol reunir-se pràcticament mai, que els seus acords o matèries tractades no es poden fer públiques de cap manera, i on els assumptes de la Corona i la Casa Reial no són abordats”. 

Mulet ha denunciat el "veto d'origen", que considera una "vergonya" perquè "no es permet saber a la població en què s'han gastat els seus recursos públics". Ha recordat com es tracta de fets molt greus: "Milions de diners públics perquè no ens assabentéssim del que ens ha costat la suposada addicció i incontinència sexual de Joan Carles de Borbó".