La Mesa del Senat no ha trobat en el Reglament de la Cambra cap precepte que permeti atendre la petició realitzada pel grup parlamentari d'ERC, al costat del PDeCAT, per rellevar el president de Melilla, Juan José Imbroda, de la Presidència de la Comissió General de Comunitats Autònomes. Les dues formacions havien sol·licitat a la Mesa treure al senador de la Presidència de la comissió per haver dit "pirats" als independentistes catalans.

El vicepresident del Senat, Pedro Sanz, ha explicat avui al final de la reunió de la Mesa que després d'estudiar el requeriment contra Imbroda i el Reglament de la Cambra "no hem trobat cap article ni cap norma a la qual puguem acollir-nos per obrir un procediment que pugui portar a la remoció". Per això, ha assenyalat que si les formacions catalanes volen insistir en el seu propòsit "hauran de buscar altres procediments d'un altre tipus" ja que el Reglament no conté preceptes que permetin procedir contra un senador elegit president per una comissió, com és el cas de Juan José Imbroda.

Coneguda la resposta de l'òrgan de govern de la Cambra, l'ERC ha assenyalat que intentarà buscar una altra fórmula per poder actuar contra el senador del PP, segons el portaveu adjunt del grup parlamentari, Joaquim Ayats. "Lamentablement no ens sorprèn, però que no ens sorprengui no vol dir que no ens sembli greu", ha manifestat el senador republicà sobre la decisió de la Mesa.

Ayats ha arremès contra Imbroda perquè "al matí ens tracta als independentistes de pirats i desviats i a la tarda homenatjarà el general Sanjurjo". Una vegada desestimat el seu requeriment, ha assenyalat que des d'ERC estudiaran "quines iniciatives més podem portar a terme", possiblement davant la mateixa Comissió de Comunitats Autònomes, on com a president "hauria de garantir la neutralitat i ordenar el debat d'una forma no tendenciosa" i sense prendre partit.

També ha dit que la gravetat de les seves declaracions està en el fet que "no està atacant una persona ni a una acció política, sinó tot un col·lectiu, al Govern de Catalunya, al Parlament i a més de dos milions de ciutadans que van votar en aquest sentit".

La setmana passada, una vegada que es va conèixer la petició d'ERC i del PDeCAT, el mateix Imbroda va afirmar que el preocupava "molt poc" aquest assumpte, va recordar que havia retirat el terme "pirats", després de les acusacions Imborda va canviar el terme per "desviats", i va manifestar que si mantenia la resta del seu missatge era per l'"afartament" que li produeix el procés sobiranista català.