La senadora d'ERC Laura Castel i Fort s'ha escandalitzat perquè la memòria del fiscal general de l'Estat, que depèn del ministeri de Justícia, ha inclòs el moviment independentista català en l'apartat de "terrorisme", i el president Carles Puigdemont s'hi ha regirat recordant que els republicans donen suport al govern de Pedro Sánchez i li voten els pressupostos. "El president espanyol, Pedro Sánchez, va avisar-nos que la Fiscalia depenia del seu govern. No es pot dir que els qui el van investir president i li han aprovat tots els pressupostos no ho sabessin. Se’n van descuidar quan “negociaven” o els van tornar a prendre el pèl?", ha preguntat.

Puigdemont
Puigdemont

Aquestes són les declaracions de Pedro Sánchez a les quals es referia Puigdemont:

Laura Castel no ho ha vist de la mateixa forma. "Escandalós: La memòria del Fiscal General inclou el moviment independentista en l’apartat de Terrorisme. Demanem a la Moncloa que contesti quina mena de banda terrorista és el moviment independentista català", ha indicat la senadora d'ERC apel·lant a la pregunta per escrit que han presentat.

La diputada de Junts Miriam Nogueras l'ha replicada en el mateix sentit que Puigdemont, i li ha recordat que la Fiscalia fa això des de fa 5 anys a la memòria que publica. "A la Moncloa et diran que som la mateixa mena de banda que ells (el gobierno de España a qui doneu suport) cataloguen des de fa 5 anys també de terroristes. Ho fan des de la “comisión delegada del Gobierno en materia de inteligencia”. Que no sapigueu això, sí que és escandalós", ha indicat. I ha afegit que, en el cas que sabessin que això passa cada any, també seria "igual d'escandalós". "Perquè aleshores vol dir que tracteu la gent d’estúpida", ha afegit.

En el seu escrit, Castel també demana al govern de Pedro Sánchez per què es va decretar la llibertat dels membres dels CDR si eren considerats “terroristes fabricants d’explosius”, i si creu que l'executiu espanyol actua amb prejudicis i biaix des de les institucions respecte d'algunes ideologies.