El secretari primer de la Mesa de la cambra alta, Manuel Fajardo, es troba hospitalitzat després d'haver-se vacunat contra la Covid-19 amb la primera dosi d'AstraZeneca.

Fajardo, de 61 anys, és senador del PSOE per Lanzarote des del 2019 i va ocupar, entre altres càrrecs, la viceconselleria de Justícia del Govern de Canàries entre els anys 2015 i 2016. En l'actualitat, a més de secretari primer de la Mesa de la cambra alta és president de la Comissió de Justícia i vocal en les d'Igualtat, Interior i Seguretat Nacional.

S'està estudiant si el malestar té relació amb la vacunació

La vicepresidenta primera del Senat, Cristina Narbona, ha comentat que està sota investigació mèdica per saber del cert si el malestar que li ha provocat l'hospitalització té relació amb la injecció de la vacuna o si es deu a "una qüestió secundària i absolutament aliena". La dirigent socialista ha explicat que Fajardo ha pogut participar amb normalitat en la reunió de la Mesa del Senat d'aquest dimarts, "cosa que dona tranquil·litat", afirma Narbona.

La vicepresidenta ha comunicat que Fajardo "està de bon humor" i que "ha pogut treballar amb nosaltres", però "tenim aquesta situació a la Mesa", ha narrat.

La Junta de Portaveus i la reunió de la Mesa posterior al Senat s'han produït aquest dimarts per preparar el ple de la pròxima setmana i fixar l'ordre del dia. Tot i que Fajardo hi haa pogut participar, ho ha fet de forma telemàtica, des de l'hospital.

Els socialistes es pronuncien

Des de la formació socialista remeten a les declaracions de Narbona, i subratllen que encara no se sap si l'ingrés de Fajardo es deu a cap efecte de la vacuna, però insisteixen que es troba bé i que podria rebre l'alta aviat. En declaracions a Canarias7, el senador ha explicat que no creu que el seu malestar, "que ja ve de lluny", estigui relacionat amb la vacuna i recomana a la població que es vacuni i segueixi amb el normal funcionament de les citacions, també assegura que ell es posarà la segona dosi quan li toqui.

Imatge principal: Foto de Manuel Fajardo / Europa Press