A mesura que augmenten les protestes i els atacs a les seus del PSOE pel pacte dels socialistes amb Junts, partits com Vox les encoratgen. Diversos dirigents de la formació d'extrema dreta s'han posicionat a favor de les protestes amb major o menor encert. Un dels més polèmics ha estat Juanma Badenas, segon tinent d'alcalde i portaveu de l'Ajuntament de València, en mans del PP i Vox. En una entrevista a Plaza Radio, Badenas s'ha posicionat sobre la presència de grups nazis i ultres d'extrema dreta afirmant: "Ser nazi no és un delicte". 

🟡 El pacte PSOE-Junts enrabia la manifestació ultra contra l’amnistia a Ferraz

"Mai ho seria, però s'ha de deixar que, pel dret a la llibertat ideològica, cadascú sigui el que vulgui", ha prosseguit el dirigent de Vox en l'entrevista. Badenas no ha acabat aquí i ha afegit: "una cosa és que un digui que és un nazi, i una altra és que es comporti com un violent o un assassí. El que es castiga no és el pensament, el pensament no delinqueix". Les paraules del segon tinent d'alcaldia han aixecat molta polseguera i ell mateix ha hagut de matisar-les posteriorment. 

"Se m'acudeixen poques coses més repugnants que ser nazi, i evidentment tot plantejament nazi mereix el major retret moral, social i també penal", ha explicat a través de les xarxes socials on ha conclòs que el nazisme i el conservadorisme són incompatibles. Tanmateix, aquest matís no ha estat suficient i l'oposició del govern municipal PP-Vox s'ha afanyat a exigir la dimissió de Badenas. 

Una nova nit d'aldarulls a Ferraz: 14 detinguts

La setena nit de protestes a la seu nacional del PSOE, al carrer madrileny de Ferraz, ha conclòs amb càrregues i almenys 14 detinguts per desordres públics, segons la Delegació del Govern a Madrid. Unes 8.000 persones s'han concentrat aquest dijous als voltants de la seu socialista en el marc d'unes protestes contra l'amnistia que han aconseguit la seva jornada de més afluència coincidint amb l'acord aconseguit pel PSOE i Junts.

Poc abans de les 00.00 hores, la policia ha desallotjat els darrers manifestants dels voltants de Ferraz després d'una concentració que poc abans de les 23.00 hores ha viscut els moments més tensos. Ha estat sobre aquesta hora quan agents de la Policia Nacional han començat a carregar contra els manifestants més violents a la confluència entre els carrers Marqués de Urquijo i Ferraz. S'han sentit trets a terra per dissoldre el grup de radicals que han intentat traspassar les tanques i que, després de la resposta policial, s'han dispersat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!