L'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez va lamentar en una conversa a través de missatges telefònics amb el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, el juny de l'any passat, haver estat imputat a la peça 'Kitchen' de la macrocausa que s'instrueix a l'Audiència Nacional contra el comissari jubilat a presó José Manuel Villarejo. "El meu grandíssim error en el Ministeri va ser ser lleial a miserables com Jorge (Fernández Díaz), (Mariano) Rajoy o (Maria Dolores de) Cospedal", assenyala.

La conversa ha estat inclosa per la Fiscalia Anticorrupció a l'informe, de 56 pàgines i a què ha tingut accés Europa Press, que el Ministeri Públic ha presentat davant del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón. En ell es demana la imputació del matrimoni i de l'exministre Jorge Fernández Díaz per delictes de prevaricació, descobriment i revelació de secrets i malversació de cabals públics.

Els missatges van ser enviats a les sis de la tarda del 5 de juny de 2019, i s'inicien amb Martínez assenyalant el magistrat "tu saps que m'han utilitzat vilment, uns i d'altres." Martínez afegeix que l'únic que va fer va ser "treballar" amb un "enorme cost personal i familiar, i ara això". Davant d'aquesta confidència, el president de l'Audiència Nacional replica: "Ho sé, ho sé", afegint una emoticona amb una cara de preocupació.

"Aquesta serà la primera declaració d'un polític, a la qual seguiran algunes més," afegeix l'exnúmero dos d'Interior, que en el dia d'avui encara no ha estat citat a declarar. Afegeix que el seu "grandíssim error" en el Ministeri de l'Interior va ser "ser lleial a miserables com Jorge o Rajoy o Cospedal" i que això és molt fàcil de provar, encara que seria "l'últim" que voldria fer.

"En fi, gràcies per tot. No se si un president pot continuar sent amic d'un imputat... queda fatal", conclou Martínez, afegint dues cares somrients per finalitzar la conversa.