El lawfare ha estat una de les peces angulars a les negociacions entre Junts per Catalunya i el PSOE, tanmateix, el negociador socialista i secretari d'organització del partit, Santos Cerdán, ara ha volgut distanciar la seva formació d'aquest. "No s’està parlant de lawfare per part del PSOE", ha afirmat Cerdán des de Màlaga al congrés dels socialistes europeus. . “S’ha de llegir bé el paràgraf, parla d’unes comissions que hi haurà al Congrés dels Diputats, no es parla de res més”, ha assegurat. Per altra banda, ha afegit que la llei d’amnistia es registrarà "com més aviat millor", un cop tots els grups que l’hagin de signar l’hagin llegit, i ha remarcat que "no hi ha dubtes" per part de cap grup i que "els detalls tècnics estan polits". 

🔴 Pactes i acords per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora i reaccions a la llei d'amnistia

Com altres líders del partit socialista, Cerdán ha transmès el seu malestar per les protestes, sovint violentes, contra el pacte entre Junts i PSOE. El secretari d'organització ha apuntat a l’expresident del govern espanyol José María Aznar com un dels culpables: "Les paraules d’alguns líders són molt perilloses". Segons ha assegurat, "tot comença amb unes declaracions d’Aznar en què diu que cadascú faci el que hagi de fer per parar aquest govern".

La petició de Sánchez: "seny i mesura"

El líder dels socialistes, Pedro Sánchez, ha demanat "seny i mesura" a la dreta en la seva intervenció al congrés dels socialistes europeus. Seguint la línia del partit dels darrers dies, Sánchez ha exigit al PP i a tota la dreta espanyola que acceptin la legitimitat del pròxim govern espanyol, que preveu formar "molt aviat". El líder del PSOE ha afirmat, en aquest sentit, que gràcies a la "força" dels pactes que ha pogut tancar de cara a la seva investidura i la legislatura, podrà governar 4 anys més. 

Tanmateix, les peticions socialistes queden en paper mullat perquè el PP no afluixa. Els populars han fet públic aquest dissabte el manifest que pretenen llegir a les manifestacions convocades pel diumenge. En aquest subratllen que no callaran davant el "desafiament a la democràcia" que suposa la llei d'amnistia que el PSOE ha pactat amb els partits independentistes catalans, remarcant la necessitat que la "indignació que sentim" es converteixi en un "clam" que se senti a tot Espanya. "Donarem la batalla contra la impunitat. Ho farem a les institucions, als parlaments, als tribunals de justícia, a la Unió Europea i, sí, també als carrers. De forma pacífica, cívica i legítima", afirma el PP que assegura que no es posaran "de genolls davant què odien la democràcia".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!