L'exconseller d'Empresa Santi Vila ha assenyalat aquesta nit que "si al final això acaba bé, acabarà amb un referèndum al qual els catalans puguin votar" i ha subratllat que "creu que en un moment donat es trobaran les complicitats polítiques per encarrilar aquest conflicte".

Vila, en declaracions al programa El Objetivo de La Sexta, ha manifestat que hi haurà algun moment en què les formacions polítiques es preguntin si això s'arregla des dels jutjats, des de les presons.

L'exconseller, que va deixar el Govern abans que el Parlament declarés unilateralment la independència el 27 d'octubre, ha assegurat que no ha llançat la tovallola a nivell polític i ha afirmat que "en política l'únic que no pots posar en joc és la teva reputació."

"Jo no me n'aniré a cap altre partit ni n'encapçalaré cap tipus de llista que no sigui la del meu partit", ha afirmat, per afegir que la seva impressió és que "tinc suport ciutadà per liderar" el PDeCAT.

Malgrat això, Vila ha matisat que si les circumstàncies actuals no canviessin "no tindria sentit que participés a les eleccions".