L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dimarts, davant els mitjans, que denunciarà els atacs que va patir l'ajuntament durant la manifestació unionista del 6-N al municipi barceloní sota el lema "No en nuestro nombre".

La manifestació va congregar centenars de persones que protestaven per la col·locació d'una pancarta a la façana del consistori que demanava la llibertat per als presos polítics. Els manifestants, que es van col·locar davant l'Ajuntament, van exigir la retirada immediata de la pancarta amb crits com "alcaldesa dimisión" i "alcaldesa a prisión". 

Conesa, que ha anunciat que reposaran la pancarta que alguns violents van arrancar, ha explicat que es van llançar ous i tomàquets a la façana, i que això comporta uns costos, ja que s'ha hagut de contractar personal per netejar-la. L'alcaldessa també ha assegurat que responsabilitzarà dels costos els organitzadors, VOX i Somatemps, tot i que les entitats citades s'han desmarcat dient que elles no van convocar res i que "només van animar els ciutadans a defensar un ajuntament de tots". 

Conesa ha volgut remarcar el respecte cap a les mobilitzacions pacífiques però ha estat molt contundent quan ha assegurat que "les actituds que es van produir ahir no són admissibles, no les volem a la nostra ciutat i demanem a totes aquelles persones que les van produir, que algunes d'elles van venir de fora de Sant Cugat, que no són benvingudes a la nostra ciutat per produir aquests aldarulls". 

Per últim, l'alcaldessa va defensar l'actuació de la Policia Local, ja que "van respectar a aquelles famílies que volien expressar lliurement la seva posició" i "va intentar contenir els col·lectius violents".