El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president català, Quim Torra, presidiran al palau de Pedralbes, a Barcelona, una minicimera dels dos executius en la qual participaran a més tres ministres i tres consellers per cada part, segons han confirmat a El Nacional fonts del Govern. 

Abans o després de la trobada dels dos governs, prevista per a les 6 de la tarda, hi haurà una salutació dels dos presidents, segons han precisat les fonts. La minicimera es produirà en vigílies de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona presidit per Sánchez a la Llotja de Mar, la qual ha motivat un seguit de convocatòries de protestes per part de les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium i els CDR, que han anunciat un bloqueig de Barcelona i les principals vies de comunicació del país. 

D'aquesta manera, tant el govern espanyol com el català satisfan les seves posicions prèvies: la Moncloa exigia que hi hagués una trobada entre Sánchez i Torra, i des del Govern s'insistia en una reunió bilateral entre els dos governs, que, això sí, serà amb un format limitat als dos presidents, tres ministres, encapçalats per la vicepresidenta Carmen Calvo, i tres consellers, encapçalats pel vicepresident Pere Aragonès. Per part catalana hi assistiran també la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la consellera de Justícia, Ester Capella.

La reunió prèvia o posterior entre els dos presidents tindrà caràcter protocol·lari i informal, segons el Govern, mentre que des de la Moncloa no es renuncia a donar-li un pes molt més institucional.

També està previst que després de la trobada dels dos governs, Sánchez i la plana major dels seus ministres de l'àrea econòmica es desplacin a l'Hotel Sofia per assistir a l'acte de lliurament de la medalla i els premis Ferrer Salt del Foment del Treball, acte davant el qual s'han anunciat també protestes de col·lectius independentistes.