El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit rentar la cara de la Marca España, el projecte creat el 2012 pel PP per millorar la imatge exterior del país. A partir d'ara es dirà España Global i al capdavant hi haurà Irene Lozano, exdiputada socialista, segons assegura El País. Lozano entra per substituir l'empresari Carlos Espinosa de los Monteros.

Marca España pretenia fomentar la promoció internacional espanyola en un moment de crisi econòmica i de conflictes institucionals. L'ideòleg va ser el ministre popular José Manuel García-Margallo, però Sánchez l'ha canviat per complert. A partir d'ara, España Global funcionarà amb un pressupost propi (fins ara funcionava amb partides d'altres capítols) i un nou lideratge (el d'ara era molt proper al PP).

Tot i que en un principi l'executiu de Sánchez tenia dubtes sobre aquest organisme, al final l'ha qualificat de "gran eficàcia" i "molt positiu" per la imatge d'Espanya a l'exterior, assegura El País. Amb Irene Lozano el govern de Sánchez pretén donar una dimensió més plural al projecte. 

Lozano, una figura incòmoda pels socialistes

Irene Lozano no és una figura del tot còmoda pels socialistes, ja no va agradar quan Sánchez la va reclutar per ser la número 4 per Madrid a les eleccions espanyoles; Lozano venia de UPyD. A més a més, Lozano va arribar al partit esquitxada per algun escàndol de corrupció.