El president espanyol, Pedro Sánchez, s'ha presentat avui en un míting a Santiago de Compostel·la com a rei del diàleg amb Catalunya, si bé ha evitat tota concreció en el contingut. "Sabeu que aquesta setmana s'iniciarà el diàleg amb la Generalitat de Catalunya i si algú creu en aquest diàleg és el PSOE. Si algú apostarà per l'agenda de retrobada a Catalunya és el Partit Socialista", ha afegit en un acte de suport a la candidatura de Gonzalo Caballero a la Xunta.

En un pavelló davant unes 1.500 persones, Sánchez ha defensat que l'aposta del PSOE és pel "diàleg territorial", tal com a Madrid se sol definir l'àmbit autonòmic. "Nosaltres som gent a la qual no ens importa el color del govern, avantposem l'interès general i l'interès de la gent del carrer, a qualsevol signe polític dels governs autonòmics. Això és el que millor representa l'esperit constitucional", ha indicat.

Sánchez ha compaginat aquest discurs amb la reivindicació del constitucionalisme i ha dit que rebutja rebre lliçons en aquest concepte de l'oposició, que ha definit com "el tripartit de l'Apocalipsi". "Nosaltres admetem fans i conversos a la Constitució espanyola, però no assumim ni admetem cap lliçó de constitucionalisme per part de la dreta", ha indicat el president espanyol, i ha acusat el PP, Cs i Vox de reduir la carta magna a l'aplicació de l'article 155.

"Nosaltres som constitucionalistes, sí, però de tota la Constitució; no d'un 155 setmanal", ha subratllat Sánchez.