El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no vol prolongar sine die la negociació dels suports per a la seva investidura i manté la determinació de presentar-se a la investidura al mes de juliol, tingui o no tingui lligats aleshores els vots necessaris perquè prosperi.

Així ho han confirmat aquest dimarts fonts del seu equip a la Moncloa, que apunten que el debat d'investidura es podrà programar a partir de la segona setmana de juliol i ja descarta la primera.

Aquest dimecres Sánchez anirà a Osaka (Japó) per participar en la cimera del G-20 i des d'allà s'haurà de desplaçar a Brussel·les per a la cimera extraordinària sobre el repartiment de càrrecs institucionals a la UE.

L'agenda internacional del president li impedirà, per tant, d'intensificar els contactes aquests pròxims dies sobre la seva investidura.

Esperant la resposta de Podemos

A la Moncloa continuen esperant la resposta de Podemos a la seva oferta perquè membres de la formació lila ocupin càrrecs intermedis a l'administració però fora del Consell de Ministres

I es mantenen expectants davant l'evolució que pugui tenir la crisi interna a Ciutadans després de les dimissions de dirigents crítics amb el gir a la dreta de la formació taronja.

Arribats a aquest punt, a l'entorn del president no descarten res, ni tan sols que aquesta situació de bloqueig, si no es reverteix, pugui portar a una repetició electoral que la ciutadania, tal com estan convençuts a la Moncloa, no vol sota cap concepte.