El president espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit en una entrevista a la seu de l'agència Reuters a Nova York que si l'independentisme prioritza el conflicte, llavors, "game over, anirem a eleccions".

Sánchez ha indicat que voldria exhaurir el mandat i arribar a l'any 2020, però el responsable de l'agència de notícies, Stephen J. Adler, li ha recordat que depèn en totes les grans qüestions dels independentistes catalans. "En la política tot és prioritzar. Si prioritzes el conflicte, anirem a eleccions. Però si col·loques primer la cooperació per fer polítiques socials i altres coses, podrem arribar al 2020, que és el meu objectiu", ha apuntat. "Així podríem transformar Espanya en molts aspectes, com salut, educació, pobresa i també buscar una solució per a Catalunya. Crec que això és el que volen la majoria dels espanyols", ha indicat. 

636736670415813983

Sánchez presentarà els pressupostos amb el sostre de despesa actualment vigent, si aquest no es pot moure. El president espanyol ha indicat que el PP i Cs hauran de donar explicacions per aquest fet als espanyols.