El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, han segellat l'acord per als pressupostos generals de l'Estat per a l'any que ve. El pacte inclou, entre altres acords, l’increment del salari mínim interprofessional a 900 euros i un increment del pressupost del pla estatal per l’habitatge amb més protecció als llogaters i la possibilitat que els ajuntaments regulin els preus del lloguer.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias s'han reunit aquest matí al palau de la Moncloa, on han segellat l'acord. La reunió, prèvia al Consell de Ministres —que s'avança a dijous perquè divendres és festiu— ha servit per tancar l'acord. Durant el Consell de Ministres es tractaran les línies generals dels pressupostos que el govern espanyol haurà d'enviar a Brussel·les abans del dia 15 d'octubre. Sánchez, però, no en té prou amb el suport de Podem per tirar endavant els pressupostos.

L'acord també preveu que la pujada de l'IRPF afecti les rendes superiors a 130.000 euros. D'aquesta manera l'executiu espanyol ha rebaixat la seva proposta inicial d'apujar l'IRPF a les rendes de més de 140.000 euros, alhora que Podem ha elevat la seva superant els 120.000 euros que demanava inicialment.

El text també inclou l'increment d'un 1% de l'impost de patrimoni a les fortunes de més de 10 milions d'euros.

El pacte preveu desenvolupar el model de transició energètica i revisar els beneficis de les elèctriques, un augment significatiu de les ajudes a la dependència, un suport a la llei de violències sexuals proposada per Podem, i permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles i remunerats per llei.

També inclou un acord per millorar les beques i reduir les taxes universitàries, la reforma de la llei electoral amb regulació de mailing conjunt, llistes cremallera obligatòries i l'erogació de l'article 315.3 del Codi Penal, que perseguia els sindicalistes. A més recull l'autorització als ajuntaments per gastar el seu superàvit a assegurar escoles infantils de 0 a 3 anys.