Sort que disposava de megafonia, perquè, si no, no se l'hagués pogut escoltar. El president espanyol Pedro Sánchez ha acudit aquest migdia a votar, com a madrileny que és, i en sortir s'ha trobat una bona escridassada (també algun aplaudiment, tot i que tímid". El dirigent socialista ha fet una breu declaració davant dels mitjans de comunicació, per animar a la participació massiva, que s'ha vist acompanyada de constants crits de "fora, fora". El col·legi electoral de Pedro Sánchez es troba al municipi benestant de Pozuelo de Alarcón, on el PP va arrasar fa dos anys. Entre els populars, Ciutadans i Vox van sumar gairebé el 73% dels vots.

En la seva breu declaració sense preguntes, el president del govern espanyol ha instat els madrilenys a acudir a les urnes per escollir un govern autonòmic que culmini "amb èxit" el procés de vacunació i garanteixi que la recuperació econòmica arriba "a tots els racons". Una recuperació que, ha afegit, ha de ser "el més justa possible" i ha d'arribar "a tots els barris de la Comunitat de Madrid". Aquest 4-M, ha reblat, és un dia "molt important".

 

"Per això animo a la participació, perquè es necessita el màxim suport democràtic possible al govern que surti de les urnes avui a la Comunitat de Madrid", ha defensat Sánchez. En aquest sentit, ha remarcat que els protocols de coronavirus "estan funcionant" i ha sostingut que "votar és segur". I ha conclòs: "És molt important que els madrilenys expressem amb el nostre vot la voluntat d'avançar en drets i llibertats, de culminar amb èxit el procés de vacunació i també abordar la recuperació econòmica".

Ayuso, bany de masses

Molt diferent ha estat la rebuda que ha tingut la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, en el també benestant barri de Chamberí. Entre peticions de fotografies i monges que se li acostaven, la presidenta madrilenya en funcions també ha fet una crida a la participació.  "Avui triem el model de comunitat i de país que volem a partir de demà. Només espero que sigui en convivència", ha assegurat als mitjans després de votar al col·legi La Immaculada-Marillac del districte madrileny de Chamberí. Com també ha fet Sánchez, Ayuso ha remarcat que "votar és segur".

Iglesias demana "un govern decent"

Pablo Iglesias ha votat al municipi de Galapagar, reiterant la crida a la participació del Madrid més humil per "aconseguir un govern decent" a la comunitat autònoma. S'ha mostrat convençut que les esquerres sumaran i donaran una lliçó a "corruptes, mentiders i violents". I ha conclòs amb una advertència: "Ens juguem aturar la mentida, l'odi, a la ultradreta que vol parasitar les nostres institucions i destruir els serveis públics. La gent ha entès la importància d'aquestes eleccions". Són "molt més" que uns comicis "regionals".