Pedro Sánchez va equivocar-se quan va reivindicar el seu poder sobre la Fiscalia per extradir Carles Puigdemont. Així ho ha admès el mateix president en funcions aquest dijous, després de les fortes crítiques de les associacions de fiscals i fins i tot l’esmena de la Fiscalia General de l’Estat. “La veritat és que no vaig ser precís”, ha lamentat el dirigent socialista, que ha dit que el que volia dir és que el govern espanyol donarà tot el suport al poder judicial perquè aconsegueixi extradir el president a l’exili i que pugui “retre comptes” davant del Tribunal Suprem.

En una entrevista aquest dijous a La Sexta, Pedro Sánchez ha rectificat assegurant que “el nomenament depèn del govern d’Espanya, però la Fiscalia és autònoma”. En aquest sentit, ha admès l’error i ho ha atribuït a les “moltes hores davant d’un micròfon i d’una pantalla” durant la campanya i a “expressions de debats electorals”. “De vegades no s’és precís”, ha assenyalat. Ha defensat que sempre ha “respectat” l’autonomia de la Fiscalia. “Al que es compromet el govern d’Espanya és a ajudar que tornin a Espanya i retin comptes”, ha insistit el secretari general del PSOE.

Pel que fa a la resposta de les autoritats britàniques sobre l’ordre de detenció contra Clara Ponsatí, el president en funcions ha volgut deixar clar que “no va ser la justícia britànica”, sinó la policia. També ha subratllat que van acabar rectificant, simplement demanant “més informació sobre la sentència”, i que el seu govern ha rebut disculpes del govern britànic a través de l’ambaixador.