El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha informat la presidenta andalusa Susana Díaz en la reunió que han tingut aquest dilluns al Palau de la Moncloa que la comunitat autònoma rebrà de manera "immediata" 500 milions d'euros amb la flexibilització del sostre de dèficit que preveu l'executiu central per al 2019.

Aquesta és la pastanaga amb què Sánchez ha intentat calmar Díaz, després de reconèixer que durant els dos anys que queden de legislatura no podria endegar una reforma del projecte de finançament autonòmic, com el PSOE exigia quan a era l'oposició.

La dirigent andalusa ha considerat aquesta partida com "l'oxigen" necessari fins que no s'abordi la reforma, per bé que ha recordat que les necessitats de la seva autonomia se xifrarien entorn dels 4.000 milions d'euros, ja que està "infrafinançada". 

En darrer lloc, el govern espanyol ha promès que als PGE del 2019 hi haurà un pla de xoc especial per a la creació d'ocupació. 

És la primera reunió oficial entre Sánchez i Díaz, abans arxienemics, d'ençà que el dirigent socialista va arribar a la Moncloa.