El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ofert la seva primera roda de premsa a Espanya, en la compareixença posterior a la trobada amb el president de la República Francesa, Emmanuel Macron. Sánchez ha evitat aprofundir en el cas Corinna, en resposta als periodistes, quan ha dit que no es permetria "cap xantatge a l'Estat", a propòsit d'uns àudios en què la presumpta amiga del rei emèrit assegura que ella li feia de testaferro. Això passa després de l'exposició, a la comissió de despeses reservades al Congrés, del director del CNI Félix Sanz Roldán.

"El govern espanyol no té cap dubte sobre la compareixença del director del CNI", ha dit Sánchez, després que la portaveu socialista, Adriana Lastra, es donés per satisfeta amb les explicacions —que no es poden fer públiques perquè la comissió és a porta tancada. Per la seva banda, Podemos va afirmar que mantenien els seus dubtes, després de sentir Sanz Roldán. Recordem que demanaven una comissió d'investigació, a la qual donen suport ERC, el PDeCAT, el PNB i EH Bildu. D'aquesta manera, el govern espanyol no ha deixat clar si dona suport a aquest abordatge en profunditat.

Quant al sostre de dèficit, que aquest divendres es vota al Congrés, Sánchez ha dit que "seria contradictori el vot en contra, ja que dota de més pressupost ajuntaments i comunitats", en al·lusió al Partit Popular, que té previst de votar-hi en contra al Senat, i, també, al PDeCAT, ara en mans de Carles Puigdemont, que posa l'avanç cap a l'autodeterminació com a condició per seguir aportant suport a Madrid. "Apel·lo a la responsabilitat de tots els partits. El que planteja el govern espanyol és sanejar amb justícia social. És un camí d'estabilitat coherent amb la nostra activitat econòmica", ha reblat Sánchez.