Seria una "insensatesa" confirmar les filtracions sobre la sentència. En aquests termes s'ha expressat el magistrat Manuel Marchena, president de la sala segona del Tribunal Suprem, aquest dissabte al Palau Reial. Ha estat un dels protagonistes dels tradicionals corrillos amb motiu del Dia de la Hispanitat. I ha avisat els periodistes que, malgrat les filtracions, encara no hi ha res tancat. Tampoc la data, que podria ser dilluns o dimarts de la setmana que ve, en funció de com es tanquin els últims serrells.

La recepció al Palau Reial ha estat marcada per la filtració aquest dissabte al matí de la condemna per sedició i malversació als presos polítics catalans, una filtració que ha causat el “disgust” del jutge Manuel Marchena, que també estava convidat. Gairebé ningú, però, ha volgut entrar a valorar el contingut d'aquesta suposada condemna i han demanat prudència.

El ponent de la sentència, que s’ha mostrat “disgustat” per les informacions aparegudes aquest dissabte. "És una pena, però en una sentència que passa per dotze persones no es poden evitar", ha lamentat. Malgrat tot, s’ha abstingut de confirmar que els presos polítics seran condemnats per sedició i malversació.

“Cal esperar a dilluns, i si no s’acaba dilluns, dimarts”, ha assegurat el president de la sala segona del Tribunal Suprem. En aquest sentit, ha insistit que “una sentència no està acabada fins que l’últim magistrat la signa”.

Sánchez compareixerà el mateix dia

Pedro Sánchez també ha estat un dels protagonistes del Palau Reial, després de ser xiulat per segon any consecutiu a la desfilada militar del 12-O. En els salons reials, el president en funcions ha avançat que compareixerà el mateix dia que surti la sentència, és a dir, dilluns o dimarts de la setmana que ve. El dirigent socialista s’ha negat a opinar sobre el contingut de la sentència filtrat i ha deixat clar que esperarà que el veredicte surti del Tribunal Suprem.

El dirigent socialista ha assegurat que no tem la resposta de l'independentisme. “Després del 2017 tots hem après”, ha advertit el president en funcions. En aquest sentit, ha subratllat que el seu govern ha fet coses que no havia fet el de Mariano Rajoy, com les advertències del Tribunal Constitucional. “Està tot molt previst. Volem donar una resposta amb mecanismes ordinaris”, ha defensat el dirigent espanyol.