El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que el Consell de Ministres d'aquest dimarts aprovarà la segona volta de la llei de paritat per enviar-la al Congrés dels Diputats. Es tracta d'un altre anunci del secretari general del PSOE en un míting per a les eleccions municipals i autonòmiques, aquesta vegada des de Santander. Sánchez ha afirmat que l'executiu espanyol tirarà endavant aquesta norma perquè s'aprovi de manera definitiva abans d'acabar la legislatura. "Paritat en el poder polític, paritat en el poder econòmic, paritat en el govern espanyol, paritat en els governs de les grans empreses. Paritat per llei", ha defensat el president del govern espanyol.

La norma afectarà també els òrgans constitucionals de l'Estat, és a dir, el Tribunal Constitucional, el Consell d'Estat, el Tribunal de Comptes, el Consell Fiscal i el Consell General del Poder Judicial. "Alguns els semblarà excessiu, però a nosaltres, que som socialistes i feministes, creiem que a la meitat de la població que són dones els correspon la meitat del poder polític i del poder econòmic. I això és justícia", ha exclamat Sánchez durant la seva intervenció en l'acte del PSOE a Santander.

A banda dels òrgans de l'Estat, la llei obligarà que hi hagi una presència d'almenys un 40% de dones en els consells d'administració de les grans empreses, en les candidatures electorals, en els col·legis professionals i en els jurats de reconeixements públics. Els organismes encarregats de comprovar que la llei de la paritat es respecta en societats cotitzades i en entitats d'interès públic seran la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i l'Institut de les Dones, respectivament. 

Els anuncis de Sánchez en període electoral

Pedro Sánchez continua aprofitant la campanya electoral per anunciar noves polítiques de l'executiu espanyol en actes del PSOE. Aquest diumenge, a Valladolid, ja va avançar que es destinarà una dotació de 38,5 milions d'euros més a impulsar l'atenció a la salut mental, una mesura que també s'aprovarà aquest dimarts al Consell de Ministres. En concret, uns 14,5 milions d'euros de la suma total aniran destinats a millorar els equipaments dels centres de salut, segons va explicar el partit socialista. 

"La bona política és la que es fa càrrec dels problemes de la gent", va defensar Sánchez en un míting que va reunir 1.500 persones. Per al president del govern espanyol, la salut mental és una "epidèmia silenciosa" que pateixen "milers de persones" i que és necessari "visibilitzar i atendre". "La dreta voldria que en any electoral tot quedés paralitzat i no es fes res, però els problemes dels ciutadans no poden esperar", va defensar, davant les crítiques rebudes per fer aquests anuncis durant la campanya per a les eleccions del 28 de maig.