Salvar el Archivo de Salamanca ha fitxat Mario Conde Hermann Tertsch. Ho ha anunciat el seu president, Policarpo Sánchez, després que uns problemes de salut el tinguessin allunyat de la vida pública durant mig any. A més d'aquestes dues noves incorporacions, Sánchez també ha explicat que promouran noves accions jurídiques a partir de l'octubre per "recuperar els documents que van ser enviats il·legítimament a Catalunya".

En la presentació pública, Mario Conde ha lamentat que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero comencés amb l'enviament de documents i que el govern de Mariano Rajoy, després, accelerés el procés amb "nous lliuraments il·legals". Conde ha afegit que, ara que hi ha sentències que els han donat "la raó", tant el govern espanyol com el de la Generalitat pequen "d'inacció". "Es tracta d'un moviment que ve de la societat en defensa d'un patrimoni que pertany a tots els espanyols", ha dit respecte a l'associació.

Per la seva banda, Hermann Tertsch ha afirmat que s'uneix a aquest projecte perquè "és una de les causes més clares i justes" després de la "bestiesa" que el govern espanyol va cometre i que "s'ha de reparar" amb el retorn dels documents a l'Arxiu de Salamanca.