El secretari general adjunt d’ERC, Lluis Salvadó, i el secretari de Política Econòmica i Coneixement de la direcció republicana, Pere Aragonès, integraran el nucli dur de l'àrea d’Economia del Govern que encapçalarà el president dels republicans, Oriol Junqueras.

Està previst que l'acompanyin també al Govern dos dels seus més estrets col·laboradors al partit: Sergi Sol, com a cap de comunicació, i Lluís Juncà, com a cap de gabinet.

Els republicans fa mesos que treballen en la confecció de l’organigrama del nou Govern, on ERC tindrà una molt especial responsabilitat en l’àrea econòmica. Junqueras, segons els acords tancats en el si de Junts pel Sí, haurà d’assumir el paper de vicepresident del conjunt del Govern, responsable de la Comissió d’Economia i Ocupació i Conseller d’Economia.

Això l’obliga a reforçar tant el perfil polític com tècnic del seu equip.

Segons aquesta previsió, el mateix Junqueras ha oficialitzat aquest matí a RAC1 que Salvadó assumirà la secretaria d’Hisenda, mentre que Aragonès s’encarregarà de la d’Economia.

Salvadó (La Ràpita, 1969) és un dels homes forts de l’actual direcció republicana i diputat al Parlament. Enginyer Industrial per l’Escola Tècnica d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC) i postgrau en Direcció General d’Empreses per la UOC.

Aragonès (Pineda de Mar, 1982) és un diputat amb àmplia experiència parlamentària i acostumat a bregar amb els debats econòmics a l’hemicicle. Llicenciat en Dret per la UOC i màster en Història Econòmica per la UB, ha ampliat estudis en Polítiques per al Desenvolupament Econòmic a la Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard.