El tribunal d'Anvers, a Bèlgica, ha obert diligències contra un membre de la secció flamenca del grup ultradretà Right Wing Resistance, per difondre una fotografia en què se'l veia fent la salutació nazi.

Aquest individu s'hauria fet una foto, fent la salutació feixista, a un saló menjador del fort de Breendonk, que havia servit com a camp de concentració durant la Segona Guerra Mundial. Ell i els seus companys van penjar les fotos i se l'ha aconseguit identificar.

Ara l'individu està investigat per un delicte d'incitació a l'odi i/o negacionisme.

Fort Breendonk Trougnouf (Benoit Brummer)  CC BY SA 4.0 ViquipèdiaFort Breendonk. Foto:Trougnouf (Benoit Brummer)  CC BY SA 4.0.

El fort de Breendonk va ser requisat per les tropes alemanyes durant la Segona Guerra Mundial i va ser usat com a camp de detenció, per a jueus, dissidents i membres de la resistència. Allà hi van ser reclosos milers de jueus que van ser enviats posteriorment a Auschwitz a morir.  S'hi van practicar tortures de forma quotidiana, els presos eren sotmesos a treballs extenuants i patien tot tipus d'humiliacions, i 185 persones hi van ser executades. Al camp encara s'hi conserven les forques i les cambres de tortura.