El conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, ha remarcat en una entrevista a Els Matins de TV3, la importància de la mobilització ciutadana en l’1-O. “El nivell de risc que podem assumir és inversament proporcional a la mobilització de la gent: com més gent hi hagi votant, menys riscos assumirem”. De seguida ha afegit que des del govern català tenen “plena confiança” amb la gent d’aquest país.

Pel que fa a la vaga de l’aeroport, Rull ha desaprovat el paper de la guàrdia civil, i ha reiterat que “en comptes de perseguir urnes, el que seria lògic és que es centrés en garantir el funcionament de seguretat de l’aeroport”. A més, també ha criticat la inhibició del govern espanyol i la “hiperpresència pel que fa a l’1-O” en contrast amb “l’absència absoluta” en temes que afecten el dia a dia, com podria ser la problemàtica del Prat. Rull ha subratllat la importància d’arribar als nivells de creixement actuals i “del prestigi de l’aeroport”, i ha advertit que “no es poden malmetre”.

El conseller també ha aprofitat per denunciar l’actitud del govern espanyol en l'àmbit de polítiques sostenibles, ja que, segons ha declarat, “no ens està deixant impulsar les polítiques més avançades, modernes i sostenibles que està proposant la Unió Europea”.

Per últim, Rull ha instat formalment a que Aena participi en les negociacions del Prat i ha advertit que, davant d’una situació així, cal organitzar un comitè de crisi.   

Accident de França

Rull ha declarat que estan acabant de determinar les causes de l’accident i que “estan a punt d’obtenir-ne els resultats”. Ha recordat un cop més que “el sistema en termes d’infraestructura funciona i està en bones condicions per garantir la seguretat dels usuaris”.

Possibles reccions del govern espanyol

Davant les declaracions de Mariano Rajoy en relació a la possible convocatòria d’una reunió extraordinària del Consell de Ministres el pròxim 16 d’agost si finalment el Parlament decideix admetre a tràmit la proposició de llei per a la celebració del 1-O, Rull ha dit que “no sé fins on estan disposats a arribar, el que sí que sé és fins on estem disposats a arribar nosaltres”. Seguidament, ha declarat que, des del govern català, “assumim el dret a ser escoltats com una obligació i que, per tant, puc assegurar l’exercici de vot”.