Els fans d'Eurovisió 2022 estan irats perquè s'ha fet servir la cançó candidata d'Espanya al festival de música, 'Slo Mo', com a música de fons d'un vídeo de la candidata de Vox a les eleccions a la Junta d'Andalusia, Macarena Olona. Just ara fa una setmana, els comptes oficials de les xarxes socials del partit d'extrema dreta van compartir un vídeo editat per un perfil de fans d'Olona on se sent la cançó que interpretarà la catalana Chanel al concurs d'aquest dissabte. El vídeo és un recull d'imatges d'Olona i al final es fa un joc de paraules amb la tornada de la cançó, 'Mo, mo, mo', i les inicials del nom de la política Macarena Olona. El vídeo acaba amb el missatge: "Estás ready?.

 

El vídeo no ha agradat als eurofans que han titllat de provocació que un partit d'extrema dreta com Vox s'apropiï d'una cançó que pretén transmetre un missatge feminista i que participa en un festival que promou la diversitat. Segons ha pogut saber BLUPER, RTVE no ha rebut cap petició de Vox per fer servir la cançó de Chanel i, per tant, l'ha fet servir sense tenir-ne els drets i la radiotelevisió pública ha decidit emprendre les accions pertinents per "defensar els seus interessos".

A quina hora és Eurovisió 2022?

 

Queden escasses hores per la final d'Eurovisió 2022, que se celebrarà aquest dissabte a partir de les 21 h, al Pala Alpitour de Torí, a Itàlia. El festival es podrà seguir en directe des de Televisió Espanyola. Tant a La 1 com a l'app RTVE Play es podrà veure l'emissió del festival, així com al canal oficial de YouTube d'Eurovisió. Aquest any, la gala compta amb tres presentadors, un trio de reconeixement internacional, format per Laura Pausini, Mika i el presentador Alessandro Cattelan, que donaran pas i conduiran al públic, i als teleespectadors per totes les actuacions d'aquest any, entre les quals es troben els favorits d'aquest any, inclosa Chanel, la representant d'Espanya.

Per què Chanel passa directament a la final d'Eurovisió 2022? L'origen del Big Five

Eurovisió a Barcelona?

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha apuntat aquest divendres que la capital catalana plantejarà candidatura per acollir Eurovisió el 2023 si Chanel resulta guanyadora aquest cap de setmana, el que implicaria que Espanya organitzés l’edició de l’any vinent. En declaracions a La2 i Ràdio 4, Collboni ha subratllat que Barcelona “té l’ambició de ser seu de grans esdeveniments culturals”, i ha recordat que Eurovisió és un festival on hi participen 40 països i té audiències de 300 i 400 milions d’espectadors. “I Chanel té una relació amb la ciutat de Barcelona i amb Catalunya. És una oportunitat i efectivament, per què no? Si guanya Chanel plantejarem la candidatura”, ha afegit.