Robert Manrique, defensor de víctimes del terrorisme i ell mateix víctima d'ETA a l'atemptat d'Hipercor, s'ha mostrat perplex per l'acusació de terrorisme contra membres dels CDR, i s'ha preguntat si ara aixecar barreres en un peatge és com matar algú d'un tret al cap.

"Em sembla una absoluta exageració, i una forma d'usar el terrorisme per tapar altres coses. No puc arribar a entendre que aixecar les barreres d'un peatge o tallar carreteres sigui equivalent a posar una bomba a un supermercat o matar algú d'un tret al clatell. No té sentit. He parlat amb moltes víctimes aquests dies i estem flipant", ha indicat en una entrevista a Ràdio Euskadi.

Segons Manrique, s'està identificant la protesta civil, de carrer, amb assassinar persones o posar bombes, i "això no té cap sentit". "Ara quan els pagesos tallin una carretera per demanar una subvenció també seran acusats de terrorisme? Qualsevol que pensi diferent al que se suposa que és la línia oficial, serà acusat de delictes?", s'ha preguntat. 

Manrique ha assegurat que fins i tot sap que hi ha víctimes i familiars de víctimes d'atemptats terroristes reals "que són membres dels CDR", perquè els atemptats d'ETA a Catalunya sovint "eren molt indiscriminats".

Ha acabat recordant la pregunta irònica que li ha fet aquest matí una víctima del terrorisme. "En quin hospital estan els ferits que suposadament han provocat els CDR?".