Catalunya viu la cinquena Diada reivindicativa, en què milers i milers de persones han sortit al carrer. Mentrestant, i mentre la majoria dels partits polítics -menys el PP i Ciutadans- feien les seves ofrenes florals a Rafael Casanova, el líder de C's, Albert Rivera, ha seguit els actes a distància, des de Vigo i per fer campanya per a les eleccions gallegues.

Així ho anunciava aquest matí al seu compte de Twitter, on dues hores més tard ha desitjat una bona Diada, però ha expressat que "tant de bo celebrem algun dia una Diada per a tots els catalans, amb allò que ens uneix i no amb allò que ens separa".

Qui sí que ha donat la cara a Catalunya durant aquest Onze de Setembre ha estat la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, que ho ha fet des de Premià, on la seva formació havia convocat un acte amb motiu de la Diada. 

Alimentar la confrontació

Arrimadas ha carregat dur contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui li ha retret que està "alimentant la confrontació amb Espanya" perquè considera que des de fa temps "se senten declaracions creuades" entre el Govern català i l'estatal.

Al seu parer, "ells gaudeixen amb això" perquè "Puigdemont està encantat que com pitjor li va a Madrid, millor per a ell, i nosaltres no volem entrar en aquesta dinàmica". A més, la líder de C's a Catalunya ha volgut deixar clar que la Diada del 2017 no se celebrarà des d'una Catalunya independent  perquè "això no és real i cal fer política realista".

Com el seu company, Arrimadas ha posat de manifest que el seu desig és que avui "fos un dia per a tots i de tothom, que qualsevol ciutadà de Catalunya pugui celebrar-ho".