La revista nord-americana TIME assenyala el president a l'exili, Carles Puigdemont, com un dels noms favorits per guanyar el premi Nobel de la Pau 2018. A l'article, on s'apunten altres noms com Donald Trump o el papa Francesc, es parla de la celebració del referèndum i de la situació actual de Puigdemont.

Recorden que el president va liderar "el referèndum no oficial d'independència a Catalunya" del passat octubre que "va precipitar una repressió per part d'Espanya que va congelar l'esperança d'una Catalunya independent" en un futur proper. Puigdemont "està vivint a l'exili a Bèlgica des que va fugir del país per evitar l'arrest de les autoritats espanyoles", expliquen.

La selecció s'ha fet a través de les puntuacions de l'empresa d'apostes Ladbrokes. Donen a Puigdemont unes possibilitats de 12/1, empatant amb ACNUR ―l'organisme de l'ONU que treballa amb refugiats―. El president català ocupa el tercer lloc al rànquing, liderat pels presidents de Corea del Nord i Corea del Sud i, en segona posició, pel president nord-americà, Donald Trump.

Tot i aquestes apostes, el mitjà ja avança que és molt difícil de preveure l'elecció del premiat per part del comitè. El premi s'anunciarà aquest divendres a les 5 de la matinada (hora de la costa est d'Estats Units).