Els comensals que han assistit al dinar del Partit Regionalista de Cantàbria (PRC), celebrat en un hotel del municipi de Mogro, se'ls deu haver refredat el menjar. Més de mitja hora de discurs del president cantàbric, Miguel Ángel Revilla, cridant i amenaçant a la resta de partits sobre les intencions que porten. D'entrada, ha senyalat la importància de tenir una connexió ferroviària amb Madrid i Bilbao des de Cantàbria però, a la vegada, que Esquerra sempre compleixi amb la llei i la Constitució. Si aquestes dues coses no van de la mà, Revilla adverteix que no hi haurà acord perquè "prefereix quedar-se sense tren a que Espanya es trenqui".

Però això no és tot. Ha demanat, pràcticament suplicant, que el Partit Popular s'abstingui per poder formar govern socialista i no dependre dels independentistes. A més, ha acusat al PP de ser una colla de "cínics" per no facilitat la investidura tot i "ser tan patriotes". I ha preguntat als presents si hi havia una altra solució a aquesta sortida. El líder cantàbric té clar que "no poden haver unes noves eleccions ja que seria un escàndol". També s'ha posat la medalla de ser l'únic que va preveure unes eleccions el mes d'abril i que ell sap "millor que ningú" qui guanyarà sempre a cada comunitat autònoma.

cantabria

El discurs ha tingut referències constants als independentistes. Mofa cap al president Torra dient que "encapçala els CDR" que tallen el Prat. Revilla ha fet la comparativa del trajecte per arribar a l'aeroport català amb la rapidesa que s'arriba a l'aeroport de Cantàbria des de la ciutat, "només està a 15 minuts, aquí ningú et para per la carretera". I ha definit Sánchez com si fos una víctima del pacte que haurà de fer amb Esquerra perquè no li queda més remei: "Algú creu que a Pedro Sánchez li agrada haver de dependre d'aquests catalans?". El despreci cap als independentistes ha arribat al clímax comparant Rufián amb un "tonto que tant insulta".