El líder del PP Català, Xavier García Albiol, va assegurar aquest divendres que la diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi no tenia "les qualitats suficients per presidir la Generalitat". El popular va afegir que Artadi "no ha demostrat absolutament res ni a nivell polític ni a nivell institucional, la institució no podria haver caigut tan baix ni ella aspirar a tant". Unes declaracions que s'han traduït en una allau de crítiques, que han titllat de masclistes les afirmacions d'Albiol, ja que Artadi està doctorada a Harvard i ha estat assessora del Banc Mundial, tot això amb només 41 anys.

Les crítiques no només carreguen contra Xavier García Albiol, sinó que també ho fan contra alguns perfils periodístics que han valorat qüestions com per exemple el fet que Artadi sacrifiqui suposadament la família a la feina. 

Algunes de les piulades asseguren que Artadi té molts més mèrits professionals que el propi Albiol quan aquest considera que la dirigent de JuntsxCat només té "la confiança de Puigdemont".