La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha parlat aquest dissabte per primer cop després de la criticada condecoració al president argentí, Javier Milei, i ho ha fet assenyalant l'independentisme, a qui ha col·locat a la diana. La dirigent popular no ha desaprofitat l'ocasió per carregar contra Catalunya, amb un missatge ple de retrets a l'amnistia, al finançament exigit des dels partits catalans i, fins i tot, a les ambaixades catalanes. "S'ha acabat el negoci corrupte de l'independentisme, zero euros!", ha exclamat Ayuso, que ha utilitzat aquest argumentari per defensar la seva relació amb Milei, a la vegada que ha enviat un dard al govern espanyol per les crítiques a la rebuda del president ultra

En concret, Ayuso ha justificat la condecoració a Milei afirmant que no ha vist "al president d'Argentina insultar Espanya ni al Rei", però que, en canvi, sí que ha vist "la meitat del govern espanyol fer-ho". "Sí que l'he vist amb altres governants dictatorials i populistes a l'Amèrica, sí que ho he vist amb ells. Però és que, a més, hi ha ambaixades catalanes que paguen tots els espanyols. Si amb els diners i l'esforç de tota la classe treballadora espanyola es pot mantenir a aquesta gent que està arruïnant Catalunya, i que ens vol robar més a nosaltres, i que es dedica a insultar a Espanya per tot el món, per què no podem mantenir llaços de germanor amb Argentina", s'ha preguntat la presidenta madrilenya, involucrant Catalunya i l'independentisme en el conflicte obert per la medalla a Milei.

Ayuso, sobre l'amnistia

Durant l'acte, celebrat per commemorar el primer any de govern popular a Madrid, Ayuso s'ha referit a l'amnistia i ha qüestionat si el govern espanyol vol "esborrar 12 anys de delictes a aquells que han malversat, que han robat i que han faltat a la voluntat del poble de Catalunya". En aquesta línia, ha defensat la tasca feta pels jutges, els quals ha descrit com a "valents" per "aguantar com se'ls persegueix i el descrèdit a ells i als seus entorns dient que encara cal continuar jutjant segons quins delictes". "Quan un govern decideix què és delicte i què no segons qui ho cometi, això se li diu chavisme. Per això el sanchismo és chavisme, i anem pel mateix camí", ha afegit la dirigent popular.

Les crítiques cap al PSOE i l'independentisme, però,  no han acabat aquí. La presidenta madrilenya també ha acusat el govern de Pedro Sánchez de ser "deslleial" per permetre l'obertura d'ambaixades catalanes del Govern arreu del món, les quals, segons Ayuso, són finançades amb els diners "de tots els espanyols" per rebre mandataris "amb repúbliques bolivarianes que insulten els espanyols, el Rei i la nostra nació".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!