El número deu de la llista de PSOE al Congrés per Madrid, Lorenzo Sánchez Gil, ha renunciat a la seva candidatura, després de les informacions que assenyalen que va maniobrar perquè l'Ajuntament de San Martín de la Vega (Madrid) donés un contracte a la trama Púnica.

Lorenzo Sánchez -secretari d'Acció Electoral dels socialistes madrilenys i persona de confiança del secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco- va ser un dels coordinadors a Madrid de la campanya de Pedro Sánchez en la primàries de 2017.

Sánchez Gil ha comunicat aquest dilluns a Franco la seva decisió per carta, en la qual assenyala que és "absolutament innocent" i que renuncia a la seva candidatura al Congrés per "defensar" la seva innocència.

Segons El Español, Lorenzo Sánchez va maniobrar amb una constructora de David Marjaliza per elaborar els plecs d'un concurs públic -que finalment no va sortir a licitació- quan era cap de gabinet de l'Alcaldia en el municipi madrileny de San Martín de la Vega i cobrava 3.000 euros al mes de la xarxa corrupta Púnica.

A la seva carta, el dirigent madrileny anuncia que estudiarà mesures legals contra "qui mantingui la seva vinculació amb qualsevol trama corrupta o accions delictives".

"Sóc absolutament innocent i així ho ha considerat la Justícia, ja que en cap moment no he estat ni imputat, ni citat a declarar com a testimoni ni en aquesta causa ni en cap altra de vinculada a la corrupció de partits o el seu finançament irregular", afirma, i explica que s'aparta de la candidatura de Pedro Sánchez per poder "defensar" el seu "honor i honradesa" des de fora de les institucions públiques.