Bones notícies pels joves que tinguin pensat viatjar en autobús o tren aquest estiu. El Ministeri de Transports i Mobilitat ha anunciat que renovarà el pla 'Estiu Jove', que inclou els descomptes per als joves d'entre 18 i 30 anys per viatjar amb tren per Espanya i Europa. El programa es dotarà amb uns 100 milions d'euros i 'objectiu és facilitar que "descobreixin Espanya i Europa". La previsió és que la mesura s'aprovi el pròxim Consell de Ministres del 4 de juny i el Ministeri ha assegurat que s'està treballant en les condicions del programa. La renovació es produeix per "l'èxit collit l'any passat", ja que, 1,13 milions de joves es van beneficiar dels descomptes. 

Quins són els descomptes?

L'any passat s'oferien uns descomptes de fins al 90% en els bitllets de tren i autobús i per aconseguir-ho era necessari omplir un formulari a la web del ministeri i també era necessari registrar-se almenys 24 hores abans d'aconseguir el primer bitllet. Pel que fa a l'alta velocitat de Renfe, s'aplicava una rebaixa del 50%, amb un màxim de 30 euros per bitllet. El mateix descompte tenien els bitllets d'Avant, així com el passi d'Interrail Global Flexible de 10 dies a 2 mesos, sempre que es comprés a través de Renfe. Pel que fa als serveis ferroviaris de mitjana distància convencional i ample mètric, la rebaixa era del 90% en els bitllets senzills. Tots els descomptes s'aplicaven tant als bitllets d'anada com els de tornada. A banda, hi havia un descompte del 90% sobre el preu del bitllet senzill i el d'anada i tornada d'autobusos de titularitat estatal.

1,13 milions de beneficiats

Durant el període de temps que va estar en actiu el pla —del 15 de juny al 15 de setembre del 2023— 1,13 milions de joves es van beneficiar dels descomptes per a viatjar per Espanya en modes de transport sostenibles. En total es van registrar 4 milions de viatges, dels quals el 60% es van fer en ferrocarril i la resta per carretera amb autobús. El 69% dels viatgers van utilitzar el tren per viatjar per Espanya, i el 51% ho va fer carretera. En el mateix període també es van registrar 16.134 passis d'Interrail per viatjar per Europa. El Ministeri celebra l'acollida del pla i apunta que és una “important contribució per promoure l'ús del transport públic col·lectiu per descobrir el nostre país d'un mode més eficient i sostenible”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!