Felip VI tornarà a Barcelona i, com en les últimes ocasions, serà per inaugurar un congrés. En aquest cas serà el pròxim 30 de setembre, per inaugurar el Saló de l'Automòbil de Barcelona, l'Automobile, i ho farà acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, segons ha avançat El Periódico. A més, aquest any l'obertura del congrés coincidirà amb la vigília del quart aniversari del referèndum per la independència de Catalunya de l'1 d'octubre.

Aquest no serà el primer cop que Felip VI doni el tret de sortida a l'Automobile Barcelona, ja que va participar-hi en l'última edició, celebrada el maig del 2019. Aleshores, el Rei va estar acompanyat pel president de la Generalitat, Quim Torra. En aquella ocasió també tenia previst anar-hi el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, però va cancel·lar finalment la seva assistència a causa del mal estat de salut de l'exlíder socialista Alfredo Pérez Rubalcaba.

L'última visita reial a Barcelona

L'últim cop que Felip VI es va desplaçar a Barcelona va ser el passat 1 de juliol. En aquella ocasió ho va fer acompanyat de la reina Letícia i les seves dues filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, a la cerimònia dels premis de la Fundació Princesa de Girona.

Ara bé, aquella no va ser l'única presència de Felip a Barcelona de principis de l'estiu, ja que va ser a Catalunya per participar en una reunió anual del Cercle d'Economia i també per inaugurar el Mobile World Congress. En aquesta segona ocasió també va venir acompanyat del president Sánchez.

Com serà l'Automobile d'enguany?

Després que l'any passat no es pogués celebrar a causa de la pandèmia, l'Automobile Barcelona torna a obrir les portes. En aquesta ocasió comptarà amb més de vint marques que presentaran les seves novetats i apostarà per l'electrificació, la tecnologia i la descarbonització com a eixos principals.

El saló, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), tindrà lloc entre el 30 de setembre i el 10 d'octubre al recinte de Montjuïc i serà un dels primers certàmens d'Europa de celebrar-se de manera presencial després de la pandèmia.

El 30 de setembre i 1 d'octubre seran els dies reservats a la premsa i professionals del sector. Per altra banda, els tradicionals boxs ubicats a les avingudes Reina Maria Cristina i Rius i Taulet posaran a disposició dels aficionats les gammes actuals de vehicles amb l'objectiu de donar a conèixer les seves prestacions. El circuit de Montjuïc serà el banc de proves on els aficionats al motor podran familiaritzar-se i provar aquests vehicles.

L'esdeveniment comptarà, a més, amb la zona Urban Mobility, a la plaça de l'Univers, que recrearà la nova mobilitat a les ciutats i permetrà als visitants provar vehicles dissenyats per al transport urbà personal amb un circuit habilitat que també abordarà la formació viària.

Per altra banda, i després de l'anunci de la Comissió Europea de la fi de la venda de cotxes amb motors de combustió per al 2035, els sistemes de propulsió alternativa seran també els grans protagonistes de les jornades per a professionals. En aquest sentit, Anfac organitzarà l'1 d'octubre el fòrum de l'electrificació, en el qual les marques abordaran temes com la descarbonització i l'electrificació del transport.