Felip VI ha encès la xarxa la nit de Nadal amb el seu discurs sense canvis pel que fa a la situació de Catalunya. Ha fet un advertiment que ha provocat tot tipus de reaccions polítiques i de referents socials i culturals.

"El camí no pot portar de nou a l'enfrontament o l'exclusió, que –com ja sabem– només generen discòrdia, incertesa, desànim i empobriment moral, cívic i –per descomptat– econòmic de tota una societat". D'aquesta manera Felip VI ha advertit implícitament els independentistes catalans sobre les conseqüències de recuperar el full de ruta després de la majoria absoluta revalidada a les urnes a les eleccions al Parlament de dijous passat

Gabriel Rufián li ha dedicat un fil.

 

I Pablo Echenique de Podemos, un altre.

 

 

Pablo Iglesias i Quim Monzó també hi han dedicat la seva atenció.

Anonymous també ha entrat en joc.

El president de Cs, Albert Rivera, ha celebrat el discurs del rei Felip VI en una piulada a Twitter, que assegura que els representa. En aquest sentit, ha afirmat estar orgullós de la democràcia a l'Estat, d'allò que s'ha fet de manera conjunta i del que uneix, però amb la mirada posada a "l'ambició d'un futur millor" per a una Espanya "moderna, diversa i unida".