El Rei Joan Carles serà sotmès aquest matí en una clínica madrilenya a una intervenció quirúrgica en la qual li serà substituïda la pròtesi artificial que se li va implantar al genoll dret fa alguna cosa menys de set anys, segons han informat fonts de la Casa del Rei.

L'operació tindrà lloc a la Clínica Universitària Sanitas La Moraleja, un centre sanitari privat ubicat al nord de Madrid, si bé les fonts no han concretat qui serà el metge encarregat de dur a terme aquesta operació.

El propòsit de la intervenció és permetre al senyor Juan Carlos, que va complir 80 anys el passat 5 de gener, "una mobilitat més important i estabilitat", amb una "pròtesi d'última generació" que reemplaçarà a què se li va implantar el juny de 2011.

La seva última aparició pública va tenir lloc dimarts passat al Monestir de San Lorenzo de El Escorial, on va assistir al costat de la Reina Sofia a la missa commemorativa del 25 aniversari de la mort del seu pare, senyor Juan de Borbón, que van presidir Felip VI i la Reina Letícia i en la qual van ser presents així mateix les infantes Elena i Cristina.

En aquesta ocasió, com ha passat des que van començar els seus últims problemes traumatològics, es va veure l'anterior cap de l'Estat caminar ajudant-se d'un bastó.

L'operació d'avui és la quinzena a la qual se sotmet Joan Carles I al llarg de la seva vida i la primera després de la de novembre de 2013 en la qual el cirurgià Miguel Cabanela i el seu col·laborador a la Clínica maig de Minnesota (EUA) Robert Trousdale li van implantar una pròtesi definitiva al maluc esquerre.

La pròtesi que porta al genoll dret li va ser implantada el 3 de juny de 2011 pel traumatòleg Ángel Villamor a l'Hospital San José de Madrid per resoldre el deteriorament provocat per l'artrosi.