La regidora de Vox a l'Ajuntament de Madrid Carla Toscano ha defensat, amb un rosari a la mà, que Ferraz és el seu "2 de maig" perquè significa "rebel·lia, heroisme i valentia". Així ho ha afirmat aquest dilluns, fent referència a la revolta que es va viure a Madrid el 2 de maig de 1808 contra l'ocupació de les forces napoleòniques. La regidora, seguint la línia dels seus companys de partit, ha titllat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de "psicòpata". Les declaracions de la regidora s'han produït després que la llei d'amnistia tornés a protagonitzar aquest dilluns un Ple extraordinari a l'Ajuntament de Madrid, el segon en menys d'un mes, aquesta vegada sol·licitat per Más Madrid i PSOE. Davant l'absència del portaveu de Vox, Javier Ortega Smith, Toscano ha exercit aquesta funció i s'ha oposat a la celebració d'aquest Ple perquè ha estat convocat per l'esquerra, pel "partit colpista i Hamàs Madrid".

També ha vaticinat que "molts joves, quan siguin vells, podran dir 'jo vaig ser a Ferraz' i alguns mostraran cicatrius i diran als seus fills 'les vaig rebre a Ferraz'. I a molts els farà mal no haver estat (a Ferraz) perquè aquest és un moment històric". "No rebel·lar-se pacíficament no és una opció. Espanya, més que mai, necessita que la defensem i això és només el principi. Espanya s'ha despertat i aquesta flama no s'apagarà. Mentre hi hagi un sol espanyol que estimi el seu país, que vulgui justícia, igualtat i vulgui el bé pels seus compatriotes, l'esperit de Ferraz perdurarà", ha afirmat amb un to heroic.

La regidora de Vox ha carregat contra l'esquerra per una amnistia "que regala la sobirania nacional als seus pitjors enemics i que suposa un cop a la Nació i a l'estat de dret". "Suposa legitimar el cop d'estat de 2017, legitima un referèndum de secessió il·legal i inconstitucional, legitima la desigualtat davant la llei, que ja estava ferida de mort amb el sistema de les autonomies i més encara per les lleis de gènere", ha etzibat, repartint crítiques a tothom. "Amb aquesta amnistia se li està dient al ciutadà que es pot robar, malversar, delinquir, usar la violència. En resum, que es pot incomplir la llei. Si ets Pedro Sánchez o algun dels seus companyons, però tu, ciutadà de carrer, ets un desgraciat i has de complir", ha afirmat.

Segons Toscano, l'amnistia "és només un pas més perquè Sánchez és un ambiciós sense límits, sense moral i sense consciència o, com va dir Rosa Díez, és un narcisista, un maquiavèl·lic i un psicòpata i no s'aturarà aquí". "Trencarà i destruirà tot el que el freni o limiti la seva ambició, ja sigui l'estat de dret, la Justícia o els nostres drets més fonamentals, el que faci falta per seguir en el poder", ha declarat. La també diputada nacional ha argumentat que, "davant la gravetat de la situació, espanyols de sensibilitats diferents s'han revelat, han decidit sortir al carrer per cridar 'no' al tirà i als seus sequaços".