A Elx encara no donen crèdit i és el tema de conversa de tota la ciutat. José Navarro és un regidor del PP, responsable de Recursos Humans, Esports i Seguretat de l’Ajuntament, a qui acusen d’haver mantingut relacions sexuals amb una dona a sota d’un dels passos de la Cofradía Santísimo Cristo de La Columna, durant la matinada d’un dels dies assenyalats de la passada Setmana Santa, i quan el tron es trobava a dins de l’església. Aquest episodi ha causat molt malestar entre les confraries i les germandats de la ciutat, que ara debaten si el regidor hauria de ser expulsat de la confraria afectada, que aquest dijous es reunirà per prendre una decisió de si expulsa o no el regidor de la germandat.

jose navarro 2048x1365
José Navarro, presumpte protagonista dels fets 

Davant de testimonis

Segons alguns testimonis, el polític va entrar a altes hores de la matinada a l’església visiblement begut i acompanyat d’una dona quan hi havia diverses persones preparant els passos que havien de sortir en processó l’endemà. El diari El Plural explica que un grup de confrares denuncien que van veure el regidor responsable de la Policia de la ciutat, José Navarro Esclapez, “que anava amb dues copes de més”, que va començar a “embolicar-se” amb la dona davant dels parroquians i, posteriorment, es va ficar a sota d’un dels trons amb la seva acompanyant i, durant un temps, van mantenir relacions íntimes.

 

Mitja hora sota el tron

Segons han relatat a El Plural membres de la Confraria Santísimo Cristo de La Columna, la propietària del pas en què es van mantenir aquestes relacions, “en aquell moment encara quedava un grup de treball amb el pal·li d'un pas que s'estava muntant, unes 25 o 30 persones que van veure com va entrar, el coneixien i van veure com es ficava sota el pas, van estar mitja hora, i quan van sortir ell anava despentinat i la dona estava abaixant-se la faldilla. A part, els companys van intentar que sortissin, però no sortien”, relaten, afegint que alguns dels presents li van deixar anar “desqualificatius” per realitzar aquests comportaments en un moment i espai com aquell. “No anava en condicions per entrar en una església”, condemnen. Segons el relat dels testimonis, van continuar dient-li que se n'anés, que qui havia faltat al respecte era ell i se'n va anar, no sense abans senyar-se. Després d'aquell moment, van córrer les trucades de telèfon a les autoritats municipals i eclesiàstiques. A partir d'aquí van córrer com la pólvora aquests fets a tot Elx”, prossegueixen detallant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!