El regidor d'ERC a la Jonquera Jaume Ricart ha comparegut avui a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, on havia estat citat com investigat per un delicte de desordres públics pel tall de l'autopista AP-7 els dies 18 i 19 d'octubre, tot i que s'ha acollit al seu dret a no declarar.

Ricart, que ha entrat a la comandància poc abans de les 10.00 hores acompanyat del seu advocat, Joan Ferrer, s'ha acollit al seu dret a no declarar, a l'espera de ser citat pel Jutjat de Figueres que porta el cas.

Sense accés a l’atestat

A la sortida de les dependències de la Guàrdia Civil, el lletrat ha explicat que encara no han tingut accés a l'atestat, però que per la lectura de drets que li han fet entenen que se l'investiga per desordres públics.

Segons ha detallat Ferrer, l'edil no va ser identificat per cap policia en el tall de l'autopista que es va fer el dia de la vaga general i el matí següent, sinó que amb posterioritat va ser situat en el tall de la via per fotografies localitzades a les xarxes socials.

El regidor, que ha dit estar "molt tranquil", ha agraït la presència d'una quarantena de persones entre càrrecs electes d'ERC i JxCat, amics i familiars, que li han cantant "no estàs sol" quan ha entrat a la comandància.

Presència de Montse Bassa

Entre les persones que han acudit a l'exterior de la comandància per donar suport a Jaume Ricart estava Montse Bassa, germana de l'exconsellera Dolors Bassa, que ha declarat: "Continuarem estant alçats perquè tenim clar que la repressió ha vingut fa temps i està aquí per quedar-se".

També està citada a declarar a la comandància una altra regidora d'ERC de la Jonquera dels quatre que hi ha en total, en aquest cas el dijous a la tarda.