La defensa d'Oriol Junqueras ha presentat aquest matí les mesures cautelars contra la resolució de la Junta Electoral Central que pretén retirar la immunitat al president d'ERC, que està reconegut com a eurodiputat pel TJUE.

La JEC va prémer l'accelerador la vigília del ple d'investidura per inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i treure la immunitat a Oriol Junqueras i posar encara més tensió a l'acord per a la investidura de Pedro Sánchez amb l'abstenció acordada amb ERC. Però mentre la investidura tira endavant, la màquina judicial s'ha tornat a activar per part de les defenses. 

Andreu van den Eynde, advocat de Junqueras, ha presentat aquest matí les mesures cautelaríssimes per tombar l'acord de la JEC. Un acord d'un organisme administratiu que no pot estar per sobre les resolucions judicials. 

El recurs posa de manifest que la JEC pren de forma "voluntària, conscient, veloç i eficaç" sempre les "decisions que més perjudiquen el dret fonamental al sufragi passiu". 

 

 

La JEC no ha esperat que el Tribunal Suprem es posicioni al respecte, que és l'organisme competent, i ha tirat pel dret obviant la llei electoral, també. Sobre aquest fet, el recurs remarca que "no existeix decisió judicial possible que pugui revertir aquesta situació si la mateixa es consolida, ja que no es podria declarar la recuperació de l'escó perquè ja l'ha perdut i ha estat anul·lat". 

Junqueras ha demanat al Tribunal Suprem que suspengui l'execució de l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que li impedeix exercir com a eurodiputat, ja que, en cas contrari, li podrien provocar danys de caràcter "irreversible" i perjudicis "d'impossible reparació".

Ara la sala contenciosa administrativa del Suprem té un màxim de 48 hores per resoldre les mesures cautelaríssimes sol·licitades pel dirigent d'ERC perquè es deixi sense efecte la resolució de la JEC que va declarar la pèrdua de la seva condició de parlamentari europeu.