Ciutadans francesos molestos amb l'exprimer ministre Manuel Valls han començat una recollida de signatures  demanant que marxi a Barcelona i sigui candidat de Ciutadans.

El manifest, promogut per Danyel Gill, reconeix que és una proposta deshonesta perquè Valls abandoni França, i critiquen especialment la manera de governar de l'exprimer ministre i exministre de l'Interior. "Catalunya, que vius avui sacsejada per la controvèrsia, t’adonaràs satisfeta que vivies fins ara en pau perquè ell transformarà el vostre entusiasme en histèria ferotge, els vostres prejudicis en odi. És la seva manera de governar! I què passarà quan tots acabeu odiant-vos entre vosaltres? Doncs que us trairà!", pronostica.

El text ironitza que el suposat èxit de Valls a Barcelona serà "el nostre èxit" a França, perquè s'hauran deslliurat d'aquest polític. "Per primera vegada, el polític més odiat de França ha aconseguit posar-nos a tots d’acord. Per primera vegada, tenim una oportunitat històrica contra el seu sistemàtic oportunisme", afegeixen.

"Barcelona adorada, Barcelona sacrificada, accepta, Barcelona, amb tota la nostra gratitud però, confiadament, aquesta preciositat de criatura malcriada i plena de mala llet", implora parafrasejant amb ironia un discurs del general De Gaulle sobre París.

El text, titulat amb ironia Fictícia petició de suport a la candidatura de Valls a l'Ajuntament de Barcelona, precisa que amb aquesta petició "donem suport, amb entusiasme desmesurat, a la sobtada candidatura de Manuel Valls".

No s'està de recordar el polèmic pas de Valls pel ministeri de l'Interior, i que amb el salt a la política municipal barcelonina els francesos quedaran alliberats "de les pitjors violències, mentides, potineries, trampes als mitjans, renúncies, lobbisme, arribisme, hipocresia i falsedat, de les pitjors pràctiques autoritàries, trucs de politiqueria i de frivolitat política".

El manifest, que diu recollir el parer de francesos de totes les sensibilitats, colors i confessions, no ha dubtat de fer un cartell propi de suport a la candidatura de Valls, amb referents mironians i un punt de surrealisme.

El text complet del manifest francès és el següent:

Fictícia petició de suport a la candidatura de Valls a l'Ajuntament de Barcelona

Els sotasignats, francesos i franceses de tots els orígens, de soca-rel segons com es miri perquè tenim tots la sang barrejada,

Francesos i franceses de tots els colors, negres, àrabs, rostres pàl·lids,

Francesos i franceses de tots els partits, de dreta, d’esquerra, d’extrem centre,

Francesos i franceses ateus, de totes les confessions, deista, místic,

Declarem amb aquesta petició que donem suport, amb entusiasme desmesurat, a la sobtada candidatura de Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona.

Perquè, per primera vegada, tots junts tenim l’oportunitat de donar suport a un projecte seu.

Perquè, per primera vegada, el polític més odiat de França ha aconseguit posar-nos a tots d’acord.

Perquè, per primera vegada, tenim una oportunitat històrica contra el seu sistemàtic oportunisme.

En tot plegat, per fi veiem un senyal d’ un feliç destí en comú,

Lliure de la discòrdia com a argument polític,

Lliure de les sistemàtiques estigmatitzacions ètniques i socials,

Lliure de les pitjors violències, mentides, potineries, trampes als mitjans, renúncies, lobbisme, arribisme, hipocresia i falsedat, de les pitjors pràctiques autoritàries, trucs de politiqueria i de frivolitat política.

En resum, que el seu èxit al vostre país serà el nostre aquí.

En aquest sentit, ja no ens queden forces per amagar, sota la nostra responsabilitat, el seu fracàs i amb prou feines us concedim llicència perquè acolliu aquest monument a l’oportunisme.

A més, Barcelona adorada, Barcelona sacrificada, accepta, Barcelona, amb tota la nostra gratitud però, confiadament, aquesta preciositat de criatura malcriada i plena de mala llet.

Catalunya, que vius avui sacsejada per la controvèrsia, t’adonaràs satisfeta que vivies fins ara en pau perquè ell transformarà el vostre entusiasme en histèria ferotge, els vostres prejudicis en odi.

És la seva manera de governar!

I què passarà quan tots acabeu odiant-vos entre vosaltres? Doncs que us trairà!

Signat: franceses i francesos als habitants de Barcelona.