Rebel·lió en la Guàrdia Civil per la retirada dels agents de trànsit de Navarra. Associacions de guàrdies civils han mostrat rebuig i "profund malestar" per l'acord firmat aquest dilluns entre PSOE i el PNB per a la investidura de Pedro Sánchez que, entre altres afers, estableix el traspàs de les competències de trànsit a Navarra, fet que figura el replegament dels prop de 180 agents que patrullen per les carreteres.

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), majoritària, ha mostrat un rebuig absolut per l'"expulsió" dels agents i ha anunciat mobilitzacions. Recorden que ja va passar el mateix a Catalunya i el País Basc i acusen el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, i el director general de la Guàrdia Civil, Féliz Azón, de no defensar els seus interessos.

Segons la Unión de Guardias Civiles (UnionGC), el traspàs de competències afecta els agents de l'Agrupació de Trànsit i les seves famílies perquè, segons denuncien en un comunicat, possiblement han de ser desplaçats forçosament del seu lloc actual de residència a altres comunitats. Per defensar els drets dels agents, aquesta associació no descarta "la via de la mobilització", encara que les seves primeres accions seran entaular una "ronda urgent de contactes" amb els partits polítics i agents socials involucrats en la decisió.

També l'Associació Professional de la Guàrdia Civil (Aprogc) ha defensat la presència d'aquest cos a Navarra i ha rebutjat qualsevol acord polític que en suposi la sortida. A més, han demanat transparència i que es respecti la paraula donada pels responsables del Ministeri d'Interior i de la mateixa Guàrdia Civil ja que, altrament, no els quedarà cap altra sortida més que "la dimissió", ha acabat.