L’oposició ha acollit amb crítiques l’acord global entre Junts pel Sí i la CUP per portar a tràmit la tercera de les lleis de desconnexió, la de Transitorietat Jurídica.

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha criticat avui l'"opacitat" amb la qual JxSí i la CUP tramiten les lleis de "desconnexió", cosa que es reflecteix amb la de transitorietat jurídica donada a conèixer aquest migdia, ja que "diuen que la tenen però no la presenten".

Segons ha indicat Granados en roda de premsa, "les ponències conjuntes d'aquestes lleis estan caducades des de fa mesos i suspeses pel Tribunal Constitucional" i "encara que en teoria ja disposen de dues de les tres lleis, això és fals, són dues proposicions de llei signades per dos grups i no per una ponència".

Segons l'opinió de la portaveu del PSC al Parlament, les dues proposicions de llei presentades formalment -la de creació de la seguretat social catalana i la de l'administració tributària- no serveixen per desconnectar, gesticulen però no desconnecten, no van més enllà del marc jurídic" autonòmic.

Pel que fa a la llei de transitorietat jurídica, sobre la qual avui JxSí i la CUP han donat a conèixer la seva estructura però no el seu articulat, Granados ha apuntat: "Sembla que la tenen però no la presenten, i per això denunciem l'opacitat, perquè anuncien però no traslladen".

CSQP acusa l’independentisme “d’autoenganyar-se”

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es pot, Joan Coscubiela, ha acusat avui Junts pel Sí (JxSí) i la CUP d'"autoenganyar-se" en “impulsar una llei clandestina" per intentar desconnectar Catalunya de la resta d'Espanya.

Des del Parlament, Coscubiela ha qualificat aquest anunci de "placebo polític", amb el qual JxSí i la CUP pretenen fer la impressió que han "complert el seu compromís" de presentar la llei de Transitorietat jurídica abans d'acabar l'any.

"En comptes de presentar el text de la llei de transitorietat, presenten una declaració d'intencions", ha denunciat. Coscubiela ha remarcat que JxSí i la CUP "tenen tot el dret del món a presentar qualsevol proposició de llei", però els ha demanat que la presentin amb "transparència i publicitat", per "respectar la dignitat del Parlament".