El diputat del PSC-Units i secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha qüestionat aquest diumenge que el Departament d'Interior hagi convocat una segona plaça de major dels Mossos d'Esquadra, el rang més alt de la policia catalana, coincidint amb el final de la legislatura i amb la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya. Així ho ha expressat Espadaler, que va ser conseller d'Interior entre  2012 i 2015, a través del seu compte d'X, on ha considerat que es tracta d'un moviment "no legítim". "Potser és legal, però no és legítim i, a més, demostra una falta de respecte tant pel cos, com pel govern que surti de les urnes el pròxim 12 de maig", ha assenyalat.

El diputat del PSC-Units s'ha pronunciat després que Pere Ferrer, director general de la Policia, anunciés en una reunió amb els màxims comandaments del cos que tenien previst obrir pròximament un procés per poder nomenar major dels Mossos l'actual comissari en cap, Eduard Sallent, tal com va saber ElNacional.cat. Segons Espadaler, el conseller Joan Ignasi Elena hauria de "reflexionar sobre si és democràticament pulcre convocar una plaça de major del cos de Mossos en temps de descompte". En aquest sentit, ha argumentat que "forçar la màquina és fer un flac favor tant al cos dels Mossos, com a la persona que acabi essent escollida" i ha recordat que "amb la dissolució del Parlament,  el Govern està en funcions".

"El conseller d’Interior va començar la legislatura violentant la cúpula del Cos de Mossos d'Esquadra forçant un seguit de relleus arbitraris i injustificats i l’acaba amb una nova arbitrarietat, convocant en temps de descompte la segona plaça de major",  ha afegit el polític d'Units per Avançar en la piulada, crític amb la convocatòria pocs dies abans de l'anunci de les eleccions a Catalunya.

Sallent serà nomenat major dels Mossos d'Esquadra

La polèmica sorgeix després que el passat 6 de març transcendís que el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, serà nomenat pel Govern major, ocupant així el rang més alt de l'escala de comandament de la policia catalana. D'aquesta manera, es crearà una segona plaça d'aquesta tipologia, que des de l'any 2017 ostenta Josep Lluís Trapero. L'anunci va agafar per sorpresa al cos i, segons va justificar Ferrer, pretén donar estabilitat als Mossos i consolidar el lideratge directiu del comissari Sallent, que és el màxim comandament policial des de l'octubre de 2022, quan va rellevar Josep Maria Estela.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!