El politòleg madrileny Ramon Cotarelo vindrà a viure Catalunya. Ho va anunciar ell mateix ahir en el programa Més 3/24 del canal 3/24, en què va explicar que s'hi traslladarà amb tota la seva família. Cotarelo va explicar la decisió de traslladar-se al país tot fent una defensa acèrrima de la immersió lingüística, un sistema en què s'integraran des del proper curs els seus fills, segons va assenyalar en el seu propi anunci a la televisió pública catalana.

"L'ànima de la nació catalana és la seva llengua fins al dia d'avui", va dir mencionant unes paraules d'un lingüista austríac en el llibre Kastilian gegen Katalonien. "La conservació de la seva llengua ha mantingut la nació fins ara", assenyala sobre aquesta publicació per seguir amb el seu al·legat sobre la llengua catalana: "L'escola catalana és el tresor d'aquesta societat", apunta just abans d'anunciar que vindrà a viure a Catalunya.

Cotarelo va explicar en el programa que havia tingut una conversa amb dues escoles gironines perquè el proper curs allà estudiaran els seus fills, va explicar el politòleg, que no va assenyalar a quina població es traslladarà. "Els meus s'incorporaran en el sistema d'immersió lingüística", va explicar orgullós, per després confirmar que "per descomptat" vindrà a viure a Catalunya.

 

Qui és Ramon Cotarelo?

Ramón Cotarelo (Madrid, 1943), avui catedràtic emèrit de Ciència Política de la UNED, va ser professor de Pablo Iglesias, Íñigo Errejón i Juan Carlos Monedero. No obstant això, el que un dia va veure com a una oportunitat —Podemos—, aviat va convertir-se en una desil·lusió.

Cotarelo ha estudiat profundament el conflicte català. Fins i tot té un llibre sobre això, La República catalana (Now Books, 2016), en què explica a la resta d'espanyols què és exactament el que passa a Catalunya.