El politòleg Ramón Cotarelo s'ha apuntat a la Crida Nacional per la República, el moviment independentista transversal que impulsa el president Carles Puigdemont, segons ha confirmat a El Nacional.

Cotarelo, que ara resideix a Girona, és catedràtic de Ciència Política i de l'Administració, i des de fa anys és un ferm defensor de la independència de Catalunya. El politòleg considera que Espanya ha perdut la seva capacitat de regeneració política, i aposta per una República catalana.

Cotarelo va donar suport a la CUP a les eleccions catalanes del 2015, i a les del 2017 va tancar la llista d'ERC per Barcelona.

El moviment de la Crida Nacional per la República es va presentar a l'Ateneu Barcelonès dilluns passat. En el manifest fundacional proposen "desplegar una estratègia destinada a convertir Catalunya en un Estat independent, en forma de república, nacionalment lliure", i tenen com a objectiu aglutinar "aquelles persones que comparteixin l’objectiu de proclamar la República Catalana mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics".

També defensen que el moviment es dissoldrà un cop instaurada la República.